7 januari 2018

Hohaj

av Elisabeth Rynell är en mycket lyriskt berättad roman om kärlek och sorg. Hohaj är platsen där berättelsen utspelas. Den har två tidsplan.
I inledningen får en kvinna ett samtal från lasarettet med meddelandet att hennes man inte överlevt operationen efter en olycka. Sorgen ropar henne ut i vildmarken och en dag lämnar hon bilen och bara går. Går ut i vildmarken och fortsätter minnas alla gräl och alla försök att överbrygga klyftan mellan henne och hennes man som inte kunde enas om vad verklig kärlek var.
Det andra tidsplanet berättar om Aron och Inna, som var och en på sitt håll drivs av sina demoner. När de till slut träffas är det på nätterna när Inna smyger ut till Aron som vaktar traktens hästar på sommarbetet på fjället. Efter tre somrar är de övertygade om att deras möten inte är en dröm och de beslutar att gifta sig, oavsett vad Innas far har för invändningar.
Men ödet vill inte att de ska få en framtid tillsammans.
När de två tidsplanen tillslut möts, är inna död. En gammal kvinna som frusit ihjäl på sin egen gård efter att ha varit på väg att hämta in vatten.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar